Technologie

Relevante technologieën voor touchscreen panelen, HMI’s en bedieningspanelen

Capacitieve touchscreens (PCAP)

Capacitieve touchscreens zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse wereld. Wij maken ze van klein tot groot, variërend van 7 tot 42 inch, in onze eigen cleanroom. Een optimale toepassing van deze technologie vergt keuzes op het gebied van:

  • Materiaal, vorm en dikte van de cover (glas; kunststof)
  • Bedieningswensen en omstandigheden (temperatuur, vocht, handschoenen)
  • Type capacitieve touchscreen (G/G – G/F/F)
  • Verstoringen door interne componenten en externe omgevingsfactoren
  • Communicatie met de touch controller

Capacitieve toetsen

Naast capacitieve touchscreens worden ook capacitive toetsen vaak ingezet. Dit kan zijn als single buttons maar ook als slider.
Verder ontwikkelen wij touchscreens waarbij wij extra toetsen integreren. Hiermee worden de kosten van een additionele controller bespaard.

Tunen firmware

De werking van een PCAP touchscreen wordt door standaard firmware geregeld. Maar de applicaties van onze klanten zijn vaak juist niet standaard. ACL kan in huis de controllers tunen en daardoor de gewenste verfijning aanbrengen.

Channel partnerships

Er is dus veel mogelijk en samen met de klant gaan wij kijken naar de perfecte technologie. ACL kan daarbij putten uit vele jaren ervaring en onze channel partnership met toonaangevende leveranciers.

Resistieve touchscreens

Ook de resistieve touchscreens behouden hun toepassingen. Vanwege de lagere kosten en bewezen betrouwbaarheid onder extreme omstandigheden geniet deze techniek nog steeds de voorkeur in diverse sectoren.

Touchfolie

ACL heeft de mogelijkheid om 100% vlakke frontpanelen te realiseren op basis van resistieve touchscreens. Een bedrukte frontfolie wordt dan d.m.v. een optische kleeflaag (OCA) in onze cleanroom op het touchscreen verlijmd.

Het is tevens mogelijk om frontfolies op een (PCAP)cover van glas of kunststof te verlijmen. Voor bijvoorbeeld de levensmiddelen industrie is dit een interessant concept.

Membraan keyboards, overige schakeltechnieken en combinaties

Ondanks de vlucht die touchscreens de afgelopen jaren hebben genomen voorzien zij niet in alle behoeftes. ACL produceert ook nog steeds membraan keyboards en daarmee zijn we één van de weinige overgebleven producenten in Europa.

Maar vooral door deze en andere al langer bestaande technologieën te combineren met moderne touchscreens ontstaan perfect op maat gesneden producten die volledig aan de wensen van de klant voldoen. Bijvoorbeeld:

  • Capacitieve/resistieve touchscreens in combinatie met “membraan keyboards”
  • Capacitieve/resistieve touchscreens in combinatie met “geïntegreerde printplaten”
  • Capacitieve/resistieve touchscreens in combinatie met mechanische schakelaars en/of encoders

Modules en complete systemen

Tot slot ontwikkelen en produceren we ook complete systemen of modules voor onze klanten. Er is dan één aanspreekpunt gedurende de hele levenscyclus van het product. Wij kunnen het hele traject van ontwerp, engineering, serieproductie tot en met lifecycle management (reparatie, refurbishment) verzorgen.

Wij maken maatwerk bedieningsoplossingen

Wij kijken graag naar uw specifieke wensen en eisen en kunnen daarna precies aangeven wat we voor uw bedieningsvraagstuk kunnen betekenen.